ALKÜ'NÜN İNTERNET HIZI ARTTIRILDI

ALKÜ'NÜN İNTERNET HIZI ARTTIRILDI
  • Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
  • 28 Eylül, 2017
ALKÜ'NÜN İNTERNET HIZI ARTTIRILDI

2017-2018 Eğitim Öğretim döneminin başlamasıyla yeni gelen öğrencilerin de etkisiyle kampüs içerisindeki internet kullanımımız arttı. Bu artışı öngörerek aylar öncesinden yaptığımız hız artırım talebi Ulakbim tarafından kabul edildi ve hızımız kampüs içinde 200 Mbps, tüm üniversite yerleşkelerinde toplam 300 Mbps ye yükseltildi.

Öğrenci ve personel sayımız arttıkça oluşacak ihtiyaca göre internet hızımızın uygun seviyeye yükseltilmesi için gerekli incelemeler ve kullanım istatistiği peryodik olarak yapılmaktadırr.

300 Mbps hız metro ethernet hattı üzerinden (senkron) sağlandığı için standart adsl (asenkron) internet bağlantısından daha hızlı ve stabildir. Evlerde ve işyerlerinde 8Mbps olarak sağlanan standart adsl bağlantısı gerçekte 1 MBps olarak kullanılmaktadır. Ayrıca standart adsl ler için bağlantı hızları bağlı bulunduğu bölgedeki hız ve havuz kullanımına göre düşüşler gösterebilmektedir. Ancak bu durum metro ethernet bağlantılarında geçerli değildir. Metro ethernet bağlantısında hız fiber hat üzerinden sabit ve stabildir. Yani özetle şu anda üniversitemiz bünyesindeki genel hızımız 100 e yakın ev ve işyerinin standart adsl bağlantısına eşdeğerdir.