IP TELEFONLARIMIZ YENİ AĞ YAPIMIZLA TAMAMEN HİZMETE GİRECEK

• 17 Ocak, 2017
IP TELEFONLARIMIZ YENİ AĞ YAPIMIZLA TAMAMEN HİZMETE GİRECEK

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi halen Akdeniz Üniversitesi’nden devraldığı analog santralleri ve telefon altyapısını kullanmaktadır. Bazı santrallerin IP destekli yeni nesil kartlarla modernizasyonu sağlanarak IP üzerinden ücretsiz görüşmenin ilk adımları atılmıştır. Daha ileri bir aşama olarak ALKÜ telefon altyapısının tamamen IP tabanlı hale getirilmesi maliyetlerin sabitlenmesi, yönetilebilirliğin artması, standardizasyon sağlanması, yeni birimler açıldığı zaman yatırımın eskiye oranla oldukça düşürülmesi, çağrı merkezi hizmetlerinin verilebilir hale getirilmesi gibi ek yararlar sağlamaktadır. Web üzerinden tıklamayla çağrı merkezine erişim sağlanması, üniversite personelinin birimden bağımsız olarak kablosuz ağ üzerinden çağrı alarak çalışabilmesi, mevcut hat kapasitesinin Eş zamanlı 60 hatta telefon numarası sayısının 200 numaraya ve dahili hat kapasitesinin sınırsız hale getirilmesi gibi avantajlar söz konusudur.