SUNUCU ODASI ALT YAPI VE KABLOLAMA ÇALIŞMASI HIZLA İLERLİYOR

• 17 Ocak, 2017
SUNUCU ODASI ALT YAPI VE KABLOLAMA ÇALIŞMASI HIZLA İLERLİYOR

Üniversitemiz sunucu odasının altyapısı ve uç noktalardaki kablosuz erişim noktaları için kablolama çalışmaları hızla devam ediyor.

Sunucu odasının duvarlarında olması gereken sağlamlaştırma, yangına karşı korumalı duvar yalıtımları, boyama işlemleri, yerden yükseltilmiş taban çalışması  gerçekleştiriliyor. Tüm malzemeler ve yapım işleri sunucu odalarının yapımı için belirlenen standartlara göre yapılmaktadır. Özellikle yangın, sel, soğuk ve insandan kaynaklı zararlara karşı yüksek koruma sağlanmaktadır.

Kampüs ve binalarımızda 150 noktada kablosuz erişim sağlanarak öğrenci ve personellerin kullanımına açılacak.  Bunun için sunucu odası çalışmalarına paralel olarak kablolama çalışmaları devam etmekte. ALTSO MYO’da kablo çekimi ve kablo sonlandırmaları  gerçekleştirilmiştir. Mühendislik ve İşletme Fakültelerinde devam eden çalışmalar ile daha sonra diğer birimlerde de  kablolama işlemine geçilecek.