ANA SİSTEM ODASI YAKINDA FAALİYETE GEÇECEK

• 26 Şubat, 2017
ANA SİSTEM ODASI YAKINDA FAALİYETE GEÇECEK

Üniversitemizin sistem odası yapılan ihaleler, alımlar, alt yapı inşaatı ve cihazların taşınmasından sonra nihayete yaklaşıyor. Türkiye'nin değişik devlet ve özel kurumlarının sistem odasının inşaat ve kurulumunu yapan Infotürk firmasının gerçekleştirdiği çalışma mart ayının başıyla birlikte tamamlayacak.

Sistem odasına alınan firewall, sunucular, kablosuz ağ kontrolcüleri ve omurga anahtarının bağlantısı yapıldı. Türk Telekom tarafından bağlanan fiber optik bağlantıya Ulakbim tarafında internet sağlanarak bağlantı gerçekleştirildi. Elektrik enerjisi sağlanması içinde elektrik hattı çekildi ve enerji kesintilerine karşı jeneratör ve UPS tedarik edildi. Bilgi İşlem Dairesi çalışanlarının da katıldığı çalışmalar mesai sınırlaması gözetmeksizin devam etmektedir.

Sistem odası ile ilgili tüm üniversite çalışanlarımıza duyuru yapılarak sunucu aktarımları ve vlan değişiklikleri konusunda kullanıcılar bilgilendirilecek.