MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UPS SİSTEMİ DEVREDE

• 18 Ekim, 2017
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UPS SİSTEMİ DEVREDE

Mühendislik Fakültesi'nde yaşanması olası elektrik kesintilerinde elektronik cihazların zarar görmemesi ve data/işlem kaybı yaşamamak adına tüm odalarda UPS prizleri ile merkezi UPS (Uninterruptible Power Supply - Kesintisiz Güç Kaynağı) sisteminden 2 adet 100 kVA lık UPS bağlantısı yapılmıştır. Kesinti olduğunda UPS prizlerine takılı olan cihazlar jeneratör devreye girene kadar sistemleri ayakta tutmakta jeneratör (yaklaşık 7-10 saniye içinde) devreye girdiğinde ise pasif duruma geçmektedir. Jeneratörün devreye girmesinin gecikmesi veya arıza vermesi durumunda dahi UPS lerdeki enerji tüm binayı 20-30 dk süre ile (ki bu basit jeneratör arıza veya yakıt eksikliği durumlarının giderilmesi için yeterli bir süredir) besleyebilmektedir.

UPS sisteminin sağlıklı çalışması ve UPS in sağladığı enerjiyi verimli kullanabilmek için UPS prizlerine kesinlikle yüksek enerji çeken (ısıtıcı, buzdolabı vs) cihazlar takılmamalıdır.