YENİ GELİŞEN KAMERA SİSTEMLERİMİZ

YENİ GELİŞEN KAMERA SİSTEMLERİMİZ
  • Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
  • 17 Ocak, 2017
YENİ GELİŞEN KAMERA SİSTEMLERİMİZ

Kamera sistemleri ile birlikte tüm yazılım ve donanım birimlerinde hızlı gelişme olmaktadır. Kamera sistemlerinde özellikle görüntü sıkıştırılması, veri saklanması, veri band genişliğinin daha az işgal edilmesi, görüntü kalitesi, hareket algılaması, gece ve gündüz ışık miktarına göre lenslerin otomatik ayarlanması, gece ve gündüz görüş mesafesi, darbe, düşme ve çeşitli müdahalelere karşı fiziksel dayanıklılığın arttırılması konuları gibi daha bir çok konuda yeni gelişmeler yaşanmaktadır.

 

Altso Turizm Meslek Yüksekokulu ile birlikte kamera sistemlerini teknolojik parametrelere daha uygun olarak almaya çalışmaktayız. Toplam veri miktarını, internet band genişliğini etkileyen H265 sıkıştırma sistemine uygun kameraları tercih ediyoruz. 2013 yılında çıkan bu teknoloji bize aynı veri kapasitesine sahip bir sistemde eski sıkıştırma yöntemlerine göre daha uzun kayıt saklamamızı ve internet band genişliğini daha az kullanmamızı sağlamaktadır. 

 

ONVIF dünya çapında kamera üreticilerinin üye veya tüm üye olduğu, kamera sistemlerinin akredite olduğu bir kuruluştur. Kamera sistemlerimizi bu kuruluşa üye olan kamera sistemlerinden seçerek kaliteli ve akredite olmuş ürünlere sahip olmak istiyoruz. Uzun yıllar kayıt yapan, bakımı az olan bir sisteme sahip olmak için belli bir kalite seviyesine sahip olmamız gerekmektedir. 

Ayrıca kamera sistemlerimizi IP kamera sistemlerine uygun olarak temin ederek daha az gürültü ve yüksek kaliteli görüntü elde etmekteyiz. Kamera sistemi tedarikçisi firmalarla keşif ve uygulama yaparak kurulacak sistemlerden elde edeceğimiz görüntüleri de sistemi satın almadan önce test edebilmekteyiz. Bununla ilgili her proje için en az 5 farklı firma ile görüşme yapılmış, fiyat teklifi alınmış, keşif çalışması yerine getirilmiştir. 

 

Üniversitemiz bünyesindeki birimlerden Altso Turizm MYO Binalarına  yeni kamera sistemi montajı,  ALTSO MYO ve İşletme Fakültesi Binalarınında kamera sistemlerinde iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir. Altso Turizm MYO binasına biri speed dome özellikli 31 kamera montajı yapılmıştır.